Satsningarna innebär bland annat en rad insatser med fokus på att stötta det lokala näringslivet och de lokalhyresgäster som hyr av bostadsbolaget. Bland annat har lokalhyresgästerna fått:

  • Förlängd tid att betala hyror – upp till 90 dagars anstånd
  • Möjlighet att få hyresreducering – med max 50%

Och hyresgäster och medarbetare har fått rabatterbjudanden och presentkort.

  • Boende kan nyttja erbjudanden i utvalda butiker som är lokalhyresgäster hos LKF
  • Tidig julklapp till alla anställda med ett presentkort på 450 kronor  som gäller i Lunds stadskärna, för att hjälpa butiker och restauranger i centrala Lund – med uppmaningen att stötta nu. 

”Vi måste alla hjälpas åt”

Bostadsbolaget kontaktade redan tidigt lokalhyresgästerna för att föra en dialog och samla in förslag på vilken typ av stöttning de behövde och hur de kunde samarbeta.

– Jag märkte tydligt att våra hyresgäster verkligen uppskattade att få prata med någon. Det tror jag är extra viktigt i sådana här situationer, att vi som företag visar oss mänskliga och att det här är en extrem situation där vi alla måste hjälpas åt, säger Annika Ramqvist, lokaluthyrare, LKF.

Starka tillsammans har ett eget grafiskt koncept för att göra det enklare för både företagare och hyresgäster att hitta och hjälpa varandra. Bland annat sätts det upp dekaler i butiker som är med i sponsringen och LKF har även skickat ut ett vykort till alla hyresgäster med information om satsningen.