Nu finns det möjlighet att beställa Allmännyttans väggalmanacka 2025. Temat är historiskt, med bilder och texter som berättar om händelser från 1920-talet och framåt.

– Det är flera bostadsföretag, och även Sveriges Allmännytta, som firar jubileum nästa år. Därför känns det särskilt motiverat att ha ett historiskt tema just 2025, säger Helene Ahlberg, kommunikatör på Sveriges Allmännytta och den som författar kalendertexterna.

Kalendern gör nedslag i såväl allmänna företeelser och samhällstrender som i händelser som styrt allmännyttans utveckling.

– Det är påtagligt hur nära sammanflätade samhällsutvecklingen och allmännyttans utveckling är, säger hon.

Vill berätta om allmännyttan

Temat är en respons på en efterfrågan från medlemsföretagen om att kommunicera mer om allmännyttan och vad som är speciellt med allmännyttan, både mot allmänheten och hyresgästerna.

– Då kan den här kalendern bli ett sätt för bostadsföretagen att berätta om allmännyttan, säger Annicka Istemo, AD och projektkommunikatör på Sveriges Allmännytta.

Omslag med egna bilder

I år finns en extra möjlighet att anpassa kalendern, för att få en särskild lokal anknytning.

– Nu erbjuder vi alla som beställer kalendern ett eget omslag, där man till exempel kan välja tre historiska bilder från egna bostadsområden. Bostadsbolaget kan även ha en egen kort text på omslaget, till exempel några fakta om företaget eller en särskild hälsning till hyresgästerna, berättar Annicka Istemo.

Väggkalendern som produceras av Sveriges Allmännytta varje år är lämplig som present till exempelvis hyresgäster, anställda och styrelseledamöter. På den nedre fliken finns som vanligt plats för egen information om bostadsföretaget, till exempel kontaktuppgifter och öppettider.