– Jag ser särskilt fram emot att få höra hur Tunabyggen har organiserat sitt bostadssociala arbete och hur det fungerar hos dem med konceptet Bostad först, säger Åsa Schelin, som själv ska berätta om Sveriges Allmännyttas senaste bostadssociala rapport med fokus på just Bostad först (se länk nedan).

Båda hon och Lena Liljendahl framhåller att konferensen innebär stora möjligheter att träffa andra medarbetare med liknande arbetsuppgifter från hela landet.

Idéer sprids vidare

– Gruppdiskussionerna runt borden brukar alltid bli intressanta och även studiebesöken, då det ofta blir tillfälle att knyta nya kontakter, säger Lena Liljendahl.

– För oss på Sveriges Allmännytta är det jättebra att få höra hur arbetet med social hållbarhet kan skilja sig åt mellan olika bolag och orter. På det sättet får vi möjlighet att fånga upp idéer som vi kan sprida vidare till andra medlemmar.

Hon ser också lite extra fram emot psykologen Katarina Bloms programpunkt.

– Hennes inspirationsföreläsning om motståndskraft i tuffa tider tror jag kommer att bli ett av guldkornen under de här dagarna. Hoppas vi ses i Borlänge i september!

Höga betyg från tidigare deltagare

Det här tyckte några av deltagarna var bäst på förra årets konferens Hemma hos Allmännyttan:

”Väldigt inspirerande att träffa personer som arbetar med samma saker som en själv. En del gemensamma problem, men också en hel del intressanta lösningar. Man kommer hem med en hel del idéer kring förbättringsmöjligheter som man kan ta efter.”

”Programmet var riktigt bra, och studiebesöken var toppen!”

”Mycket bra upplägg. Allt bra ordnat. Studiebesök också bra ordnat. Kul och intressant att träffa alla som jobbar med samma saker och byta erfarenheter.”

Bra upplägg och proffsiga föreläsare. Bra frågor som berör oss alla.”

”Väldigt kul att prata med kollegor som har liknande arbete som en själv. Intressant att jämföra hur arbetet är fördelat och vilka utmaningar som finns. Man får alltid lite tips, idéer och inspiration från dessa dagar.”