Normalt sett ses de 270 medarbetarna på LKF två gånger varje år på ett medarbetarforum. Covidpandemin har satt stopp för detta de senaste två åren. För att kunna träffas tryggt och säkert, men ändå skapa teamkänsla, arbetsglädje och nytta för hyresgästerna ordnades i år ett annorlunda medarbetarforum.

– I en tid där vardagen inte riktigt är som den brukar gäller det att vara uppfinningsrik. Vi vill fortsätta att tillsammans stå starka, skapa stabila samarbeten och vara ett LKF, samtidigt som vi har riktigt roligt på vägen dit, säger vd Fredrik Millertson.

– Vi på LKF ställer inte in – vi ställer om. Och tänker om. Eftersom vi är en bred organisation, med yrken inom allt från lokalvård, trädgårdsskötsel, fastighetsarbetare, administrativ personal, där alla är lika viktiga, så bestämde vi att mixa alla medarbetare i mindre grupper under ett smittsäkert medarbetarforum, berättar Johan Alsén, kommunikatör på LKF.

Eget fadderkvarter

Dessa grupper, bestående av en handfull LKF:are, fick sedan ett eget fadderkvarter – ett av bostadsbolagets bostadskvarter – att tillsammans fördjupa sig i.

– Tanken var att lära känna våra hem runt om i Lund och tillsammans resonera över våra kundlöften. Men också att lära känna varandra, våra olika yrken och kompetenser och hur vi tillsammans kan skapa hem att trivas i, säger han.

– Detta är ett sätt att skapa samarbeten, intresse och förståelse för varandras uppdrag. Och att komma närmare varandra, med kundens bästa framför våra ögon, säger Fredrik Millertson.

Se en film om bostadsbolagets medarbetardag: