Hyresgästen som ska signera ett avtal får ett mejl med en länk. På sajten kan hyresgästen läsa avtalet i sin helhet och sedan signera med sitt bank-id. Efter signering lagras det signerade avtalet i Stenungsundshems fastighetssystem.

Juridiskt lika

Med elektronisk signering kan Stenungsundshem säkerställa att det är rätt person som skriver under och att alla avtal finns på en och samma plats. Signeringen håller samma juridiska validitet som ett avtal på papper.

– Möjligheten till elektronisk signering av avtal är ett viktigt steg i vår digitaliseringsprocess, säger Stenungsundshems vd Ted Lärnhem.

Mer tid till gårdsfika

Digitaliseringen handlar mycket om att säga ja till möjligheter som kan utveckla verksamheten, menar han.

– Tiden vi sparar på minskad administration betyder att vi kan höja kundnöjdheten ytterligare genom fler personliga möten, som gårdsfikor och inflyttningsbesök. Dessutom sparar vi både på miljön med minskade pappersmängder och pengar på portokostnader, säger Linda Alexandersson.

Möjligheten att teckna hyresavtalet på traditionell väg finns fortfarande kvar för hyresgäster som inte har bank-id eller av annat skäl inte vill signera digitalt.