I montern stod Jörgen Mark-Nielsen, Viktoria Raft och Tove Lundmark Söderberg. Flera var nyfikna på allmännyttan och dess uppdrag. Likaså ville många veta mer om Sveriges Allmännytta som organisation och vad vi egentligen gör och står för. Men det vanligaste diskussionsämnet var hur man ska kunna bygga bostäder i hela landet, med tanke på de höga byggkostnaderna och kravet på nedskrivning av värdet på nybyggda hus.

– De flesta som medverkande under helgen har kommunala uppdrag och möter dagligen frågor som rör bostadsbrist och svårigheten för många människor att hitta en bostad som de har råd att efterfråga, säger Jörgen Mark-Nielsen.

– Vi fick flera tillfällen att lyfta de frågor vi driver för en bättre bostadsmarknad: Inför en låg moms på hyran, undanta allmännyttan från LOU, inför ett typgodkännande för att underlätta industrialiserat byggande och höj bostadsbidragen.

Nyvalde partiledaren Muharrem Demirok var en av dem som besökte Sveriges Allmännyttas monter.

– Allmännyttan har en vän i mig, sa Muharrem Demirok.

Senare i vår kommer Sveriges Allmännytta att vara på plats vid Liberalernas riksmöte, Moderaternas Sverigemöte och KD-dagarna.