Satsningen på traineeprogrammet är ett sätt för allmännyttan att säkerställa kompetensen inom fastighetsbranschen, framhåller Anders Nordstrand, vd för Sveriges Allmännytta.

– Vi är att räkna med och tar ansvar på arbetsmarknaden, säger han.

Bostadsbolaget Stångåstaden i Linköping – som i år söker en trainee som ska arbeta som områdesansvarig – har använt sig av programmet även tidigare år.

– Den absolut viktigaste vägen till framgång är att vi lyckas rekrytera och behålla de allra bästa medarbetarna, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

– I dag är det konkurrens om talangerna inom väldigt många branscher. Traineeprogrammet är ett viktigt verktyg för oss att skapa ytterligare attraktivitet till fastighetsbranschen. Det ger också talangerna som deltar i programmet en rivstart på karriären och ett eget nationellt nätverk som de kommer att ha nytta av under många år framåt.

Kort om Allmännyttans traineeprogram

Sveriges Allmännytta står bakom traineeprogrammet, som pågår under ett år med start i september 2019. Deltagarna anställs på ett av våra medlemsföretag för en specifik tjänst och har sin hemvist där hela året.

I programmet ingår fem gemensamma utbildningsmoduler och mellan träffarna får deltagarna uppgifter via en digital portal.

Drygt 140 personer har genomgått traineeprogrammet sedan starten 2006. Höstens program har hittills plats för 14 deltagare, varav 12 är nyrekryteringar, från 10 företag.

Ansökningsperioden för nästa omgång av programmet är 28 februari–28 mars. Mer information om de tjänsterna finns här.