Linnéa Fällström är HR-partner på Svenska Bostäder – och utsågs i år till finalist som Årets HR-personlighet i tävlingen Trust Stars 2021 (organiserad av företaget Great Place to Work).

Linnéa Fällström lyfter flera fördelar med traineer. Hon anser att traineer ofta bidrar med ny kunskap och på så sätt föryngrar arbetsplatsen. Det stärker i längden arbetsgivarvarumärket.

– Fördelarna med att anställa en trainee är många. Inte minst att få in personer som står i början av sin karriär och som är hungriga på att omvandla sina teoretiska kunskaper i praktiken. Det ger även nytänk till företaget när traineen kommer med sina inspel, ofta förankrat i den senaste forskningen, säger Linnéa Fällström.

Säkra återväxten

Bygg- och fastighetsbranschen är i stort behov av unga talanger för att säkra en nyttig återväxt och för att säkerställa kompetensförsörjningen vid stora pensionsavgångar. Branschen är i ett skede där det är extra viktigt att hitta nya talanger som kan ta över och leda bolagen i framtiden.

Eftersom traineen får en gedigen introduktion till branschen och ett brett nätverk kan traineen utvecklas väldigt snabbt och på kort tid bli en tillgång för företaget.

– Hela bygg- och fastighetsbranschen och den offentliga sektorn är i stort behov av unga talanger. Genom Allmännyttans Traineeprogram tar bolagen ett gemensamt ansvar för återväxten i branschen. Det är viktigt att vi ständigt får in nya medarbetare och säkerställer kompetensförsörjningen i och med den stora vågen av pensionsavgångar, säger Linnéa Fällström.

4 skäl att kika närmare på traineeprogrammet:

  • Traineen tar med sig ny kunskap, synvinklar och energi till ert företag.
  • Det ger ett nytänk till företaget när traineen kommer med sina inspel, ofta förankrat i den senaste forskningen kring området, men även generellt hur tankarna går på universitetet hen kommer från.
  • Eftersom traineen deltar vid flera olika utbildningstillfällen kan hen bidra till kompetensutveckling även för befintliga medarbetare på bostadsföretag när hen återvänder med nya insikter.
  • Genom traineeprogrammet kan bostadsföretaget rekrytera talanger, och på så vis skapa en nyttig återväxt i företaget. Eftersom traineen får möjlighet att lära känna företaget och branschen på ett bredare plan, blir det lättare att få rätt person till rätt plats för företaget.