Hur ser ditt hushåll ut? Hur stor behöver du bo? Och vad önskar du av din lägenhet? Är några av frågorna som du får besvara i testet. Sedan genereras ett eller flera passande bostadsområden fram.

– Vi har så många fina områden och bostäder med olika lång kötid och olika hyresnivåer. Detta är ett sätt att synliggöra vårt breda bostadsbestånd, säger Rene Jaramillo, styrelseordförande på Växjöbostäder.

Vill visa fördelarna med hyresrätt

Testet är en del av kampanjen ”Hurra för hyresrätten” som Växjöbostäder lanserade under våren 2019. Med kampanjen vill bolaget lyfta alla fördelar som finns med hyresrätten som boendeform samt locka nya målgrupper som inte ser hyresrätten som den självklara boendeformen.

– Vi vill att alla ska se fördelarna med hyresrätten. Det är ett bekvämt och bekymmersfritt boende som passar alla faser i livet, säger Maria Säterdal, VD på Växjöbostäder.

Synliggör medarbetare

Andra delar i kampanjen har varit att synliggöra medarbetare, som gör hyresrätten till ett bekvämt boende. I sociala medier har du kunnat se bilder på reparatörerna Jay och Ivan med budskapet ”Kärvar dörrlåset? Inga problem – det fixar Jay och Ivan!”. En annan del har varit budskap från hyresgäster, som ”Njuta av utelivet. Utan att behöva ta hand om trädgården – underbart!”.