– Allmännyttans traineeprogram är ett bra sätt att hitta talanger och få dem att utvecklas tillsammans med bolaget, säger Anna Treschow, ansvarig för Allmännyttans traineeprogram på Sveriges Allmännytta.

Traineerna är anställda och arbetar hos medlemsföretagen och samlas på fem utbildningsträffar under sina två traineeterminer. Under träffarna tas olika delar av bostadsbolagens verksamhet upp, som ekonomi, juridik, omvärldsanalys, kundrelationer med mera.

– Programmet innehåller många spännande moment som ger deltagarna en helhetssyn både i företaget och inom branschen i stort, vilket kan leda till nya arbetssätt och idéer. Den bästa starten för den som vill arbeta i en bransch med både affärsmässighet och stor samhällsnytta, säger Anna Treschow.

Olika tjänster på flera håll i landet

De här tjänsterna ingår i årets traineeprogram, som startar i februari 2022:

  • Uppsalahem söker två trainees; en trainee inom IT och digitalisering samt en förvaltartrainee med fokus på bosociala frågor.
  • Stiftelsen Kalixbo söker en fastighetsförvaltare/projektledare.
  • Svenska Bostäder i Stockholm söker en verksamhetsutvecklare.
  • Familjebostäder i Göteborg söker en biträdande förvaltare.
  • Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg söker en trainee inom verksamhetsutveckling med fokus på digitalisering.

I årets program deltar även Kirunabostäder, Familjebostäder i Stockholm och Sandvikenhus som redan tillsatt sina traineeplatser.

Kort om Allmännyttans traineeprogram

Sveriges Allmännytta står bakom traineeprogrammet, som pågår under två terminer. Deltagarna anställs för specifika tjänster på några av allmännyttans medlemsföretag och har sina hemvister där hela året. I programmet ingår fem gemensamma utbildningsmoduler samt hemuppgifter. Ansökningsperioden till höstens traineetjänster varierar, se specifik tjänst för mer information. Årets traineeprogram startar den 15 februari 2022.

Läs mer om tjänsterna och ansök till årets traineeprogram nedan.