Hjällbo är nu inofficiell världsmästare i falafelrulle. Rekordrullen uppmättes till 50 meter och 50 centimeter – 20 meter längre än det gamla rekordet, som sattes i Malmö 2015.

500 bitar av den långa falafelrullen delades sedan ut till Hjällbobor och andra göteborgare som väntade intill rekordbordet.

Uppladdning för ombygge

Världsrekordet var ett led i Hjällbos 50-årsfirande.

– Det är ju 50 år sedan Hjällbo byggdes och åren börjar ta ut sin rätt. Nu är det dags för förnyelse med sikte på nästa 50-årsperiod. Så det här är den uppladdning som vi behöver, säger Svante Lahti, distriktschef för Poseidon i Hjällbo.

Poseidon ska bygga 2 000 nya bostäder i Hjällbo de kommande 15 åren och renovera alla områdets 2 300 hyresrätter på sikt.

Stort genomslag

Falafelbaket var en del av Hjällbokalaset, som lockade hundratals besökare att inte bara äta falafel utan också lyssna till musik och delta i andra aktiviteter.

Hjällbokalaset arrangeras varje år av GöteborgsLokaler som förvaltar centrumfastigheterna i Hjällbo.

Världsrekordet uppmärksammande i media både lokalt och på riksplanet.

– Det blev ett fantastiskt event och genomslag. Vi är över förväntan nöjda. Dels för att vi fick vara med om att slå ett världsrekord, förstås, men även för att vi fick chans att träffa många glada Hjällbobor och att Hjällbo uppmärksammades i ett positivt sammanhang, säger Linda Thorsson, kommunikationschef på Poseidon.

40 falafelrullare

Falafelrullen bakades av Mohamed Elnel och tio medarbetare på den lokala pizzerian i Hjällbo – bara att steka 1 500 falafelbollar tog sex timmar för två personer. De tio falafelbakarna fick sedan assistens av 30 medarbetare på Poseidon för att rulla ihop falafeln ute på torget.