Web Service Award har sedan år 2000 undersökt vilka webbplatser och intranät svenskarna är mest nöjda med. De som har fått högst resultat av besökarna blir nominerade till Web Service Award – utmärkelserna till Sveriges bästa webbplatser och intranät.

– Jag är otroligt glad och stolt över att ha kunnat ge mina medarbetare ett modernt och effektivt intranät som möjliggör arbete oavsett var man befinner sig och som har gjort arbetsvardagen mer effektiv för oss. Det har varit mitt och projektets viktigaste mål genom hela processen – att vi blir smartare tillsammans, vilket vi verkligen kan säga att vi har uppnått, säger Jeanette Rådström, webbstrateg och ansvarig för intranätprojektet på Sveriges Allmännytta.

Sattes på prov direkt

Sveriges Allmännytta lanserade det nya intranätet ”Allmänningen” i februari 2020, strax innan pandemin slog till, vilket satte intranätet och det nya arbetssättet på prov direkt. Man gick ifrån ett föråldrat och till stora delar ickefungerande intranät, till ett modernt och flexibelt intranät där samarbete och effektivitet står i fokus.

Från botten till toppen

I starten av projektet gjordes en nollmätning av det befintliga intranätet med hjälp av WSA för att få ett tydligt utgångsläge att mäta mot när det nya intranätet skulle finnas på plats. Det har varit viktigt under hela projektet att arbeta systematiserat och väl underbyggt för att ha koll på att nå de uppsatta målen.

– Nollmätningen gav oss ett nöjdindex på 16 procent – ett av de lägsta resultat WSA hade mätt. När vi nu, ungefär ett år efter lansering, gjorde den uppföljande mätningen fick vi det oerhört glädjande svaret att vi numera mäter ett 78 procent. Det placerar oss bland de topp fem högsta i Sverige, berättar Jeanette.

Vinnarna av årets Web Service Award utses den 27 januari på WSA-galan.