– Som associerad medlem i Sveriges Allmännytta ser vi fram emot att kunna utveckla vår förvaltning ytterligare genom erfarenhetsutbyten och kompetensutveckling, men också att kunna dela med oss av våra erfarenheter – framför allt kring hållbarhetsarbete och gröna lösningar – till fler, säger Johan Knaust, vd på K2A.

K2A – som kallar sig det gröna fastighetsbolaget – bygger och förvaltar miljömärkta hyresrätter i trä. Bolaget grundades 2013 och var 2020 först i världen med att få sina aktier klassificerade som gröna. I dag förvaltar bolaget över 4 500 hyresrätter.

– Det är glädjande att K2A, som äger och förvaltar hyresrätter och samhällsfastigheter med en stark hållbarhetsprofil, väljer att ansluta sig till oss. Tillsammans kan vi fortsätta värna och utveckla hyresrätten långsiktigt med hållbara och prisvärda bostäder för alla, säger Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta.

Beslutet om medlemskap fattades av Sveriges Allmännyttas styrelse den 21 oktober.

Miljöcertifierade fastigheter

Johan Knaust tilldelades nyligen priset Hållbart Ledarskap 2022, som delas ut av Nätverket för Hållbart Näringsliv.

K2A:s hållbarhetsmål är att samtliga fastigheter i förvaltning ska vara miljöcertifierade och klimatriskinventerade. Dessutom ska all egen nyproduktion ska vara Svanencertifierad och förvärvade nyproduktionsprojekt skall vara certifierade enligt Svanen eller ha motsvarande miljöcertifiering.

Läs mer om K2A på företagets webbplats