Hyresgästinformation

Vi har tagit fram ett basmaterial med det viktigaste att tänka på för den som bor i hyresrätt. Det är tänkt att användas som ett komplement till det personliga mötet och annat informationsmaterial. Texterna är skrivna enligt principen om klarspråk.

En del av materialet kan du köpa som kompletta trycksaker, vissa med möjlighet till påtryck av er logotyp. Medlemmar hos Sveriges allmännytta kan även ladda ned pdfer samt separata texter och bilder helt kostnadsfritt. Dessa kan ni använda fritt till exempel på er webbplats eller för att lägga in i era befintliga mallar och grafiska profil. Materialet finns vid respektive trycksak i webbshopen. Där finns även insticksblad med texter på upp till sju olika språk som du kan skriva ut själv och lägga in som ett komplement i broschyrerna för hyresgäster med annat hemspråk än svenska.

Framsidan på färgglada broschyrer

Parlör och ordbok

I Sveriges Allmännyttas webbaserade parlör finns meningar översatta till nio språk, som kan vara till hjälp vid uthyrning eller annan kommunikation om bostadsföretagets regler. Det finns alternativa förslag, och du väljer de fraser som passar och kan sen spara dem i olika format. Språken är arabiska, engelska, finska, persiska, somaliska, spanska, sydkurdiska, turkiska och tigrinja.

Sveriges Allmännyttas Ordlista hjälper dig med översättningar mellan svenska och engelska för bostadsbranschen, med branschanpassade termer och översättningar.

Goda exempel från andra allmännyttiga bostadsföretag

Här finns över 100 goda exempel på vad allmännyttiga bostadsföretag för samhällsnytta, många med anknytning till kommunikation.