Nomineringstiden för bägge tävlingarna har förlängts till den 31 maj. Tiden för när tävlingsbidrag och material ska skickas in har förlängts till den 15 juni.

– Genom förlängningen får fler möjlighet att skicka in bidrag och vår eminenta jury får därmed möjlighet att studera fler bidrag, säger Sofia Heintz.

Presentationen av de vinnande bidragen skulle ha skett under Allmännyttans Fastighetsdagar i slutet av maj. Rekommendationerna om mötesrestriktioner med anledning av corona-pandemin medför dock att årets Fastighetsdagar har ställts in.

Ställer inte in

Men att ställa in årets tävlingar såg Sofia Heintz aldrig som ett gott alternativ.

– Bostaden är viktig, det ser vi inte minst nu i dessa dagar när många av oss sitter hemma och jobbar. Upprustning för framtiden av våra bostäder, både genom att bygga nytt och renovera våra stora befintliga bestånd, är av största vikt, betonar hon.

Sveriges Allmännytta planerar nu för en ny Fastighetsutvecklingsdag till den 31 augusti.

– Vi hoppas att vi då får träffas fysiskt igen och kan kicka igång hösten med extra kunskap och nätverkande efter en lång period av coronakarantän, säger Sofia Heintz.

Bästa bidragen presenteras

Under Fastighetsutvecklingsdagen kommer de tre bästa bidragen i respektive tävling att presentera sina projekt. Vinnarna tillkännages under festliga former under en galamiddag på kvällen.

 –  Jag ser fram emot att få ta del av fler bra bidrag! Och alla bostadsbolag och byggare är välkomna att delta både på Fastighetsutvecklingsdagen och i tävlingarna, säger Sofia Heintz.

 Se mer om tävlingarna och hur man nominerar via länkarna nedan.