Sveriges Allmännytta har tagit fram ett basmaterial med det viktigaste att tänka på för den som bor i hyresrätt. Det är tänkt att användas som ett komplement till det personliga mötet och era övriga informationsmaterial. Texterna är skrivna enligt principen om klarspråk.

Du som är medlem kan ladda ned lösa texter och bilder som kan läggas in i era befintliga mallar och grafiska profil, exempelvis på webbplatsen, kostnadsfritt. Materialet finns vid respektive trycksak i webbshopen. Där finns även insticksblad med texter på sex olika språk som du kan skriva ut själv och lägga in som ett komplement i broschyrerna för hyresgäster med annat hemspråk än svenska.

En del av materialet kan du köpa som kompletta trycksaker, ibland med möjlighet till påtryck av er logotyp.

Vi erbjuder även möjligheten att använda tio korta, enkla instruktionsfilmer om saker som hyresgäster kan och bör göra i sin bostad. Filmerna är ett samarbete med Bostads AB Poseidon/Framtidenkoncernen och du kan hitta dem här i vår webbshop. Filmerna har undertexter på svenska, arabiska, engelska och somaliska.

Stöd som Sveriges Allmännytta erbjuder inom området hyresgästinformation:

Sveriges Allmännyttas avflyttningsenkät

Enkäten är tänkt att ge en större insikt i varför hyresgästen flyttar, om hen har saknat något i sitt boende och hur kontakten med er som hyresvärd har upplevts och fungerat. Det är ett enkelt grundverktyg att använda som går att ändra och komplettera med egna frågor.